Total de visualitzacions de pàgina:

19/5/09

Objectius mínims


Ara que arriba el final de curs, el nostre alumnat (i nosaltres, els interins, també) està en època d'exàmens, segons la llei, marcats pels objectius que volem aconseguir. Sí, estic d'opos.


Jo, que odie arribar a l'aula i soltar la teoria pura i dura, solc relacionar-los els continguts, ni que siga amb una mininoticia de la premsa local. En segon d'ESO, solc aprofitar l'explicació dels tipus de textos, per col·locar-los alguna coseta de sociolingüística o, fins i tot, de política, ja que tinc algun que altre jove independentista a l'aula i, la zona on està el centre, m'ho permet.

L'alumnat, molt sabut, de vegades es queda només amb l'anècdota, però jo em sent satisfeta si d'alguna manera sé que després el contingut els vindrà al cap per la historieta que els vaig contar.

Ara bé, de vegades em vénen dubtes.

Aquest matí he fet un examen en un segon d'ESO i una de les preguntes era: Escriu les abreviatures corresponents a aquestes paraules. Doncs bé, hi havia la paraula dreta. Una alumna em pregunta:

-Carme, és la dreta política o la dreta de la mà? -terra traga'm, he pensat.

-Bé, és igual. És...dreta.

Acabe de corregir l'examen. No és la mateixa abreviatura. Solució:


dreta: PP/dta.


Ara, ho considere animalada d'examen? o adquisició d'uns coneixements que no vénen al currículum? he, he



3 comentaris:

Begonya ha dit...

Dona, està molt bé la resposta. T'ha donat les dues opcions. No és cap animalada d'examen. Sinó una resposta amb seny, amb molt de seny.

Lluvia ha dit...

Jajaja com no li havia quedat clar la xica ha optat per escriure les 2 jajajajaj, què bona!!!

Carmeta ha dit...

He de dir que la mateixa persona a la paraula ferrocarril, m'ha posat...RENFE!