Total de visualitzacions de pàgina:

27/6/10

Una bona invenció


Fa temps que havia escoltat comentaris positius sobre aquesta novel·la, reforçats per diferents recomanacions al Postgrau de Literatura Infantil i Juvenil organitzat per la Universitat de València, però és ara, en plenes oposicions, quan m'he decidit a llegir-la, bé, per la seua aplicació didàctica, bé per gust.
La invenció d'Hugo Cabret, de Brian Selznick és una obra extraordinària:
L'argument es desenvolupa a París, el 1931, però la història té unes clares reminiscències a la novel·la del segle XIX, pels descobriments, per l'espai i per la "picardia"(del tipus de Tom Sawyer), i amb el començament in medias res t'enganxa des de primera hora. Tot i això, el que més sorprén de la història de l'Hugo Cabret no és l'argument, sinó el format, és una novel·la gràfica que usa les imatges com si d'una pel·lícula es tractara i que fan que no trobes a faltar les paraules, fins al punt que si parla d'una pel·lícula, en reprodueix el fotograma original.
A més, el fons negre de les pàgines i el seu emmarcament amb un bordejat artístic fa que no pugues evitar relacionar-la amb una pel·lícula de cine mut.
Té 514 pàgines que paga la pena gaudir, ja que en aquesta època de la informació directa, i de moda de l'audiovisual, és una obra ràpida, entretinguda i original, pensada per a joves, però molt recomanable també per a adults.

I com al cine mut, ara, sobren les paraules: llegiu-la!

2 comentaris:

Lluvia ha dit...

Jo el vuic!!! mel vaig a demanar!!! a vore si em cau jejejej.
Has anat a Elx??
La meua germana no tenia que fer les telemàtiques...
Ens veiem!! un mega abrasot

Carmeta ha dit...

He anat i ja he vingut...crec que passaré l'estiu així! ja arribarà l'estiu que podrem fer vacances com toca!!