Total de visualitzacions de pàgina:

8/10/08

Fomentem la lectura des dels llibres...o no cal?


Enguany a l'institut m'ha tocat impartir classe de castellà a un grup de 1r d'ESO al qual també done valencià. Diuen que és perquè pensen que així, compartint profe, en trauran millor resultats...ja us ho diré. Però bé, aquest no n'és el tema.


La qüestió és que he hagut de llegir-me la lectura obligatòria de castellà, El cementerio de los ingleses i he al·lucinat amb el que l'autor pot considerar "fomentar la lectura des de o amb els llibres". Ara mateix no recorde exactament les paraules amb què ho feia però al principi del llibre es fa una descripció del personatge protagonista:


Una persona aïllada, que no tenia amics, que no eixia de casa i que li costava molt relacionar-se, i, clar, com que no tenia una altre divertiment, es posa a llegir.


I ara, dic jo: Quina assimilació poden fer els lectors de 12 anys d'aquesta situació?

Està bastant clara: només lligen i només poden divertir-se llegint, els estranys, els marginats, els que no ixen de casa i que no tenen amics, clar...no els queda més remei!!

Em sembla fortíssim que des d'un llibre es puga desprendre una idea com aquesta.

4 comentaris:

miquelet ha dit...

La veritat és que al subconscient dels alumnes els quedarà això que dius: llegir és cosa dels "raritos". La gent normal veu "Gran Hermano", va a les discoteques, beu i passa de la cultura, que és avorrida.

Salut.

Unknown ha dit...

El millor que pots fer per la teua dignitat i la dels teus alumnes es agafar el llibre davant de tots ells i trencar-lo.
Seria divertídissim!
Festa de pàgines dins l'aula!

Anònim ha dit...

Buff increible!!! que li pasa a la gent que porta el comandament?? segur que ni saben de que va el llibre, habran llegit el titol i au!!!...
Buff a mi aquestes coses em crispen.
Tia estic del IVA fins al pirri, buff quins 3 dies fins dimecres,el dijous tornaré a ser ANA!!!!
No et podem enviar les fotos, no tenim adreça personal teua... deixa-la si vols en el meu llibre de visites en el blog de fotos en un comentari privat. I sino ja ens veiem per Beni.
Un mega abrasot.
ANA

Lluvia ha dit...

Ok, ara ja et tinc fitxada jejeje
He esborrat el comentari perque mai es sap en la gent de la red (per ficar la teua direcció personal) l´he ficat amb el teu nom però sense la dire, et pareix be a que si? jajajaja
Un mega abrasot, i el dijous ja tindras noticies meues. Muakaaaaaa